Žáci prvního a třetího ročníku oboru Kuchař-číšník se zúčastnili čtyřhodinového semináře Etiketa s lehkostí, který vedla Jana Lévai, absolventka prestižních kurzů etikety a diplomatického protokolu. Během semináře se žáci seznámili s klíčovými principy společenského chování – od tvorby prvního dojmu, přes základní pravidla etikety, až po orientaci v dress codu. Důležitou součástí byla i pravidla stolování a zásady chování u banketu.
Seminář měl nejen praktický přínos pro osobní i profesní život studentů, ale především posílil jejich sebedůvěru a schopnost správně se prezentovat v různých společenských situacích. Studenti ocenili interaktivní formu výuky, která jim umožnila vyzkoušet si modelové situace v praxi. Získané dovednosti jim pomohou nejen při budoucích pracovních pohovorech, ale i v běžném společenském styku.
Seminář Etiketa s lehkostí byl v odpoledních hodinách nabídnut i široké veřejnosti v rámci Měsíce vzdělávání dospělých.