16. 3. 2025

SUSHI workshop

Žáci 2. ročníku oboru Kuchař-číšník měli jedinečnou příležitost zúčastnit se specializovaného workshopu zaměřeného na přípravu sushi. Kurz vedl šéfkuchař Lukáš Neckář, uznávaný odborník na asijskou kuchyni a sushi. 

Během workshopu se žáci seznámili s nezbytnými surovinami pro přípravu sushi a jejich správným zpracováním. Naučili se pracovat s rýží na sushi, nakládaným zázvorem, wasabi, řasou nori a dalšími ingrediencemi, které jsou pro autentickou chuť tohoto pokrmu klíčové. Poté si osvojili techniky přípravy tří základních druhů sushi: Nigiri, Maki a California roll. 

Workshop měl nejen praktický, ale i významný výchovně-vzdělávací efekt. Žáci si rozšířili gastronomické obzory, zdokonalili jemnou motoriku a naučili se preciznosti a trpělivosti, které jsou při přípravě sushi nezbytné. Součástí workshopu bylo i povídání o významu estetické prezentace pokrmů, hygienických zásadách a respektu k surovinám. 

Celá akce byla velmi inspirativní a žáci si odnesli cenné zkušenosti, které mohou využít nejen v dalším studiu, ale i ve své budoucí profesní kariéře. 

 

×