19. 11. 2023

Exkurze ve firmě Hauser

V pondělí 13. 11. 2023 proběhla exkurze ve společnosti Hauser v Kaplici, která je i budoucí firmou zajišťující odborný výcvik pro žáky druhého ročníku Operátor skladování. Exkurze se zúčastnili žáci třídy 1. OS. 

Exkurze začala v 8:00 hod., kdy byli žáci rozděleni na dvě skupinky a postupně odvezeni do firmy Hauser. Firma projektuje, vyrábí a dodává chladící systémy na klíč. Mezi jejich hlavní produkty patří například obslužné vitríny, chladící regály nebo mrazící nábytek.

Jako první nás čekala prezentace o firmě Hauser a o tom, co firma vyrábí a čím se zabývá. Poté nás pán z oddělení výroby provedl celým areálem firmy a ukázal nám prostory, kde se jejich produkty vyrábí a připravují na expedici. Mohli jsme vidět označený materiál čárovým kódem nebo QR kódem a dostali jsme i přednášku o tom, jak je logistika nejen v jejich firmě důležitá. Další část exkurze byla věnována skladovacím prostorům, kde si žáci mohli ověřit své teoretické znalosti v praxi. Mohli vidět regálové uskladnění, typy regálů, označení zboží, manipulační vozíky či manipulační jednotky. Exkurze byla zakončena opět krátkou prezentací z oblasti plánování, jelikož i to je důležitou součástí výroby a logistiky. Během prezentace si žáci mohli zasoutěžit a měli tak možnost vyhrát firemní dárkové předměty.

×