5. 11. 2023

Operátoři na odborné exkurzi

V úterý 31. 10. 2023 navštívila třída 1.OS Poštovní muzeum ve Vyšším Brodě. 

Prohlídka muzea začala rébusem, který jsme dostali hned u vstupu. Doplňovali jsme a hledali indicie a na konci byl každý se správným řešením odměněn stolní hrou a poštovní vystřihovánkou. Žáci tak měli prohlídku o něco příjemnější a hlavně zábavnější.

Rozsáhlá expozice dějin poštovnictví žáky moc bavila a promítla se v předmětech jako administrativa, logistika, odborný výcvik nebo český jazyk. K vidění byla sbírka vozů, kočárů, historické poštovní stejnokroje, staré váhy nebo gotické či renesanční interiéry. Žáci se tak mohli vrátit až do 18. století a vidět nejen to, jak a v čem se dříve pošta doručovala. Staré psací potřeby, stroje nebo ukázky korespondence ukázaly, jak doba pokročila i v oblasti administrativy. Celou prohlídku jsme zakončili v interaktivní zóně, kde jsme si všichni zahráli různé hry, vyzkoušeli psát na stroji nebo volat ze starého telefonního přístroje.

Na celé exkurzi velice oceňujeme interakci v podobě her a rébusů. Pro žáky tak byla celá historická prohlídka hrou a poznatky z vystavené expozice si tak lépe zapamatovali.

×