Ve studio nápojové gastronomie naší školy se konal ve dnech 4. – 8. dubna 2022 BARMANSKÝ KURZ pro studenty druhého ročníku oboru Kuchař-číšník. Kurz probíhal formou odborné teoretické a především praktické výuky pod záštitou České barmanské asociace, který vedl lektor Robert Weis, majitel vyhlášeného českokrumlovského baru Apotheka Baru a Ex Bowling Biliard Baru. Hostem kurzu byl Petr Mašek z Bohemia Sektu, s.r.o., který studentům přednášel a předváděl profesionální servis šumivých a tichých vín u stolu hosta.
Kurz navazoval na základní poznatky z oblasti nápojů, rozšiřoval znalosti odborné terminologie, znalosti kompletního inventáře, strojů a zařízení používaných za barem. Studenti se podrobně seznámili s výrobními postupy výroby destilátů, likérů, tichých a šumivých vín i nealkoholických nápojů, získali přehled o kategorizaci, charakteristikách a přehled o pracovním postupu při výrobě míšených nápojů. V praktické části si studenti vyzkoušeli namíchat nejoblíbenější světově známé drinky podle receptur IBA. Kurz byl nabitý barmanstvím, chutí a vůní drinků, koktejlů z celého světa a cinkotem skleniček a ledu. Studenti nahlédli také do baristické a sommelierské sekce.
Absolventi kurzu jsou připraveni pracovat za barmanským pultem v pozici barman/ka s předpokladem získání kvalitní praxe.
Velké díky panu Robertu Weisovi za jeho nadšení, profesionalitu, originalitu a perfektní vedení celého kurzu.
Blahopřejeme všem studentům, kteří kurz úspěšně absolvovali!
Karasová Vendula
Dvořáková Natálie
Andrštová Veronika
Körnerová Kristýna
Kozlíková Leona
Zadáková Eliška
Sosnová Nikola
Schug Viktor