Díky pokračující spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou proběhl další workshop s barem Apotheka v Českém Krumlově, tentokrát v on-line prostředí, pro studenty prvního ročníku oboru Kuchař – číšník. Workshop probíhal pod vedením barmana roku ČR 2018 a bronzového medailisty z koktejlového mistrovství světa v Číně 2019 Roberta Weise ml. a barmana a ambasadora značky Hennessy Patrika Weise a majitele baru Apotheka Roberta Weise st.
V teoretické části workshopu bylo nahlédnutí pootevřenými dveřmi do oboru barman, jakožto ukázky dalšího perspektivního oboru, na který se mohou naši studenti specializovat.
V praktické části workshopu si každý samostatně, dle návodu a ukázky, připravoval nejrozšířenější cocktail Tom Collins, který lze namíchat na nespočetně variací, jak na alkoholické bázi, ale i v nealko provedení. Právě tato jeho univerzálnost je důsledkem jeho častého zastoupení v barmanských soutěžích. Tento cocktail si můžete připravit i vy sami, důležité je zachování poměrů použitých ingrediencí:
1 díl citronové/limetkové šťávy
2 díly cukrového sirupu
3 díly ginu
4 díly perlivé vody
Nedílnou součástí každého koktejlu je led, tudíž vždy plná sklenice ledu a nesmí chybět ozdoba.
Ukázky z práce studentů při workshopu v domácích podmínkách, nechte se inspirovat pro nadcházející slunečné období:
When god was creating the world he looked to the Czech Republic and Slovakia and said here, there will be bartenders.
Difford́ s quide