Menu pro změnu

Autor: | Datum: 9.5.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 632x
Menu pro změnu

V jakém prostředí a v jaké společnosti chceme žít? A jak tyto otázky souvisí s naším jídlem? Několikrát denně se podílíme na rozhodnutích, která utvářejí nás samotné, naše okolí i planetu. Projekt "Menu pro změnu" je průvodcem na cestě globálním potravinovým systémem směrem k vlastní odpovědné volbě a dosažitelným pozitivním řešením. Proto jsme se rozhodli do tohoto projektu zapojit.


Hlavní cíle projektu Menu pro změnu:

- podporuje pedagogy v začleňování témat zodpovědné spotřeby potravin do výuky

- rozvíjí kritické myšlení studentů a podporuje jejich aktivity vedoucí k odpovědným změnám na škole i v jejím okolí

- zvyšuje povědomí rodičů a širší společnosti o globálních souvislostech našich každodenních voleb

Jak přichází změna?

- 1800 učitelů a lektorů rozvíjí své znalosti a dovednosti v oblasti porozumění souvislostem mezi produkcí potravin, změnami ve společnosti i životním prostředí a kvalitou našeho života

- na 550 evropských Ekoškolách probíhají celoroční vzdělávací programy na téma odpovědné spotřebě potravin

- 65 000 žáků a 25 000 studentů hledá příležitost pro odpovědné změny ve svém jídelníčku i okolí

V naší práci jsme se zaměřili na problematiku palmového oleje. Díky tomu se nám podařilo zajistit pro školu výstavu "Na čem se smaží Indonésie", které s touto problematikou seznámila nejen žáky, pedagogy, ale i další pracovníky školy. 

Náhled výstavy naleznete v přiloženém souboru. 

brozura-na-cem-se-smazi-indonesie-2-vydani

 



Akce s článkem
Sdílet na Facebooku
Vytisknou článek
Doporučit známému
Podobné články