KUCHAŘSKÝ PĚTIBOJ

Autor: Bc. Ilona Straková | Datum: 22.3.2016 - 00:00 | Zhlédnuto: 1780x
KUCHAŘSKÝ PĚTIBOJ

„KUCHAŘSKÝ PĚTIBOJ“ MAKRO AKADEMIE PRAHA 2016


Ve čtvrtek 17. března 2016 proběhla odborná soutěž Makro HoReCa Pětiboj, která se konala v multifunkčním vzdělávacím centru MAKRO Akademie v Praze. Soutěž se skládá jak z individuální soutěže v dovednostních disciplínách kuchařů, tak z celorepublikové týmové soutěže mezi přihlášenými školami. Každá z přihlášených škol nominuje 6 studentů – reprezentantů školy, ti pak mají za úkol splnit pět individuálních dovednostních disciplín pětiboje v určeném časovém limitu.

Nakrájet čtvrt kila cibule na jemné kostičky, nakrájet 200g pórku na jemné nudličky julienne, nakrájet 400g brambor na pravidelné kostičky, vykostit celé kuře na přípravu galantiny bez prokrojení prsou a vykostit celého pstruha a připravit dva filety - to bylo úkolem nominovaných žáků oboru Kuchař-číšník a reprezentantů naší školy G, SOŠE a SOU Kaplice.

Náš tým: Jaroslava Štrosnerová 3.KČ, Pavlína Marková 3.KČ, Kateřina Švecová 2.KČ, Marija Bonkalo 2.KČ, Marek Maršán 2.KČ, Jiří Velecký 2.KČ

Žáci soutěžili s velikým nasazením, velmi zodpovědně a na kvalitní úrovni nejen za sebe jako jednotlivce, ale zároveň společně jako celý tým.

Jako tým jsme obsadili druhé místo, v jednotlivcích získala za naší školu nejvíce bodů Kateřina Švecová z 2.KČ.

Přínosem pro celý tým bylo načerpání nových zkušeností, rady a tipy profesionálů, možnost seznámení se s novými technologiemi a trendy v kulinářském umění.